← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Nieuwe samenwerking maakt deeltjesidentificatie sneller en eenvoudiger

Een samenwerking tussen Malvern Instruments (Malvern, VK) en Bio-Rad (Hercules, Californië) heeft nieuwe analytische hulpmiddelen opgeleverd voor de snelle identificatie van onbekende deeltjes.

Nieuwe software ter ondersteuning van Malvern's Morphologi G3-ID, die de deeltjesgrootte, vorm en chemische samenstelling analyseert, maakt de directe vergelijking van gemeten Raman-spectra met referentiespectra in de uitgebreide database van de toonaangevende KnowItAll®-software van Bio-Rad mogelijk. Het resultaat is krachtige, robuuste deeltjesidentificatiecapaciteiten voor wetenschappers die werken in forensische analyse en farmaceutische / biofarmaceutische ontwikkeling die proberen de aard en oorsprong van onbekende deeltjes te bepalen.

Gregory Banik, General Manager van Bio-Rad Laboratories, opmerkingen, "In de afgelopen paar jaar hebben we getuige geweest van een toenemende interesse in het gebied van Raman spectroscopie, en we hebben veel geïnvesteerd in onze KnowItAll® Raman spectrale bibliotheek. We zijn blij dat Malvern Instruments heeft besloten de toegang uit te breiden tot deze waardevolle hulpbron via de morfologische G3-ID, een instrument dat de toepassing van de Raman binnen vastgestelde deeltjes karakterisering workflows "stroomlijnt.

De Morphologi G3-ID biedt volledig geautomatiseerde maat- en vormmetingen, waarmee in slechts enkele minuten afbeeldingen van tienduizenden deeltjes worden vastgelegd. De Raman-spectroscopische vermogens van het systeem kunnen vervolgens worden toegepast op deeltjespopulaties van belang om betrouwbare chemische identificatie te verschaffen, waarbij afmeting en vorm alleen niet voldoende informatie verschaffen.

Dr. Deborah Huck-Jones, Product Manager voor Morphologi, zegt: "Wij bij Malvern zijn verheugd dat gebruikers nu naadloos toegang hebben tot de KnowItAll® ID Expert van Bio-Rad, die naast een uitgebreide database functies zoals geoptimaliseerde correctie-technologie omvat om spectrale zoekopdrachten te verrijken en het gebruik van de database te maximaliseren door een betere matching. De geïntegreerde spectrale intelligentie binnen de geavanceerde KnowItAll®-software van Bio-Rad werkt uitstekend naast de Morphologi G3-ID voor een snellere en robuustere chemische identificatie. "

Met de nieuwe software bevat het nieuwste accessoirepakket voor de Morphologi G3-ID ook de nieuwe natte baan met dunne baan. Dit maakt de meting mogelijk van gesuspendeerde monsters in hun oorspronkelijke staat, zonder voorafgaande filtratie. Dit is met name van belang voor toepassingen in de biofarmaceutische ontwikkeling, en specifiek voor de identificatie van onzichtbare deeltjes, waarbij de Morphologi G3-ID nu een orthogonale benadering biedt in vergelijking met andere dynamische beeldvormingstechnieken.

Cecil Instruments Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.