← Terug naar categorie Pumps

Op maat gemaakte Super Duplex Verticale Sump Pompen Gered Aan Borouge Plant In Abu Dhabi

Amarinth Borouge pomp

Amarinth, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de toepassing en de productie van centrifugaalpompen en bijbehorende apparatuur op de markten van olie en gas, petrochemie, chemie, industrie en energie, heeft twee op maat gemaakte super duplex API 610 VS4 verticale putpompen geleverd aan Descon Engineering voor het petrochemische complex van Borouge in Ruwais, Abu Dhabi.

Na een competitief aanbestedingsproces beveiligde Amarinth zijn tweede bestelling van Descon Engineering voor twee 9.5m lange super duplex API 610 VS4 verticale pompen. Deze worden geïnstalleerd bij de Borouge 3-fabriek in Ruwais, 250 kilometer ten westen van de stad Abu Dhabi, tijdens het aanpassingswerk op de bestaande koptekst voor de zeewaterinvoer. Borouge is een onderneming tussen de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) en de Europese kunststoffabrikant Borealis. De Borouge-site is nu het grootste geïntegreerde polyolefinencomplex ter wereld, met een productiecapaciteit van 4.5 miljoen ton.

Amarinth won het contract voor zijn expertise en reputatie ontwerpen van aangepaste verticale pompen voor uitdagende projecten. Het bedrijf heeft zijn eigen unieke software gebruikt, die is geconfigureerd om te handelen over 100,000 verticale pompvarianten en omvat assemblies en sub-assemblies die al gecontroleerd zijn tegen parkeerdelen voor botsingen, om een ​​ontwerp te leveren voor de 9.5m lange pomp die bestaande beperkingen past.

De pompen zijn voorzien van een op maat gemaakte basisplaat en door hun lengte extra bijkomende smering voor de bovenste lagers die automatisch uitschakelen als de procesvoeding deze heeft bereikt. Amarinth moest ook de pompen zo goed mogelijk zo efficiënt mogelijk maken om binnen de vermogensbeperkingen op de site te werken.

Oliver Brigginshaw, Managing Director of Amarinth, commentaar: "We zijn verheugd deze API 610 VS4 pompen te leveren aan Descon Engineering voor dit belangrijke project, die onze expertise verder in het ontwerpen van pompen voor veeleisende taken onderstreept. We kijken ernaar uit om opnieuw te werken met Descon over toekomstige projecten. "

Alex Brigginshaw
Business Development Director
Amarinth Limited
Bentwaters Park
Rendlesham
Woodbridge IP12 2TW
United Kingdom

Tel: + 44 (0) 1394 462131
[Email protected]
www.Amarinth.com

Amarinth Ltd

Amarinth is een wereldwijd toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van centrifugaal pompen en bijbehorende apparatuur voor de offshore en onshore olie-en gas exploratie, productie en raffinage-industrie, petrochemische, chemische en industriële markten

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.