← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Analyse, controle en bewaking van gas binnen biogas, syngas, anaërobe vergisting en fermentatieprocessen

Rapidox 5100

Biogas is een hernieuwbare energiebron die wordt gecreëerd tijdens anaerobe spijsvertering. Dit gebeurt wanneer de organische materialen van nature afbreken in afwezigheid van zuurstof. Het gas wordt gevormd door de vertering van afvalstoffen zoals mest, rioolslib en andere substraten van biomassa, zoals gewas- en voedselproductieafval. Controle op afvalverwerking, productie en gebruik van methaan is essentieel om de continuïteitvoordelen voor het milieu te waarborgen.

De Rapidox 5100 Multigas-analysator is gebouwd als een echt draagbare veldgasanalysator met laboratoriumfunctionaliteit en is een instrument met hoge specificaties dat is ontworpen voor de analyse, controle en bewaking van gas in biogas, syngas, anaerobe vergisting en fermentatieprocessen. Door het bereik van uiterst nauwkeurige gassensoren kunnen tot zes gassen tegelijkertijd worden gemeten, waaronder CO2, CO, H2O, O2, C2H4, SO2, CH4, H2 en H2S onder andere. Wanneer geconfigureerd voor toepassingen waarbij de gassen energie bevatten (bijv. Biogas, Syngas), wordt de calorische waarde van het gasmonster bepaald met behulp van thermodynamische berekeningen en gelijktijdig vastgelegd en weergegeven op het scherm.

Uitgerust met een 7? (180mm) full-color touch screen interface met zachte menutoetsen en een 8-uur lithium-ion batterij, worden alle gegevens continu geregistreerd. Met een minimum aan continue data-opslag 12 maanden, kan de Excel-compatibele gegevens worden gedownload via een USB-stick.

Cambridge Sensotec biedt ook een scala van Rapidox onderhoud opties. Om metingen en de betrouwbaarheid te vergroten, worden regelmatig gas analyzer kalibratie aanbevolen. Cambridge Sensotec is goed aangepast aan Rapidox gasanalysatoren nauwkeurig en efficiënt kalibreren voor uw processen.

Voor meer informatie of een offerte voor de Rapidox 5100 te vragen, stuur een email [Email protected] of telefoon + 44 (0) 1480 462142.
www.cambridge-sensotec.co.uk

Cambridge Sensotec

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.