← Terug naar categorie Pumps

P & M-pompen bieden essentiële ondersteuning bij het verwerken van het afvalwater van Gibraltar

P & M POMPEN AAIMAGE 15th Aug 2018

De afgelopen tien jaar, AquaGib, het lokale bedrijf voor waterbedrijven in Gibraltar, is blijven samenwerken met zijn al lang bestaande partner P & M-pompen, specifiek met de levering van Vaughan Chopper Pompen. Sinds 2007 en na de geslaagde proef van een standaard Vaughan zelfaanzuigende hakselpomp die was geïnstalleerd bij AquaGib's Waterport rioleringspompstation, zijn nu meer dan twintig zelfaanzuigende Vaughan Chopper-pompen over de Rock geïnstalleerd. Deze pompen zijn een gestandaardiseerde functie geworden in veel van het pompstation van AquaGib en zijn nu een standaardvereiste in elk toekomstig station.

Een uniek probleem voor Gibraltar is het gebruik van zeewater voor sanitaire doeleinden, evenals straatreiniging en brandbestrijding. Al dit zeewater belandt uiteindelijk in het rioleringsnetwerk, wat uiteindelijk het zoutgehalte van het riool verhoogt, waardoor het meer corrosief wordt. De combinatie van het hoge zoutgehalte en het hoge gehalte aan vaste stoffen biedt een uitdagend scenario voor elke pomp. Na de succesvolle test in 2007 en het daaropvolgende jaar in gebruik, hebben de Vaughan Chopper Pumps aangetoond hoe effectief ze zijn in het omgaan met hoge vaste-stofgehaltes, vooral wanneer die inhoud niet-afbreekbaar is in combinatie met het hoge zoutgehalte.

Om verder te bouwen op de relatie tussen P & M Pumps en AquaGib, en om meer te leren over hoe u de Vaughan Chopper Pumps het meest effectief kunt gebruiken, een groep medewerkers van de Water Production Department van AquaGib, die ook verantwoordelijk zijn voor de rioolgemalen , onlangs afgereisd naar de werkplaats van P & M Pumps in Cambridgeshire. Tijdens hun tijd daar, heeft het team van AquaGib extra onderhoudstechnieken geleerd op de Vaughan die hen hopelijk effectiever zullen maken en hun levensduur zullen verlengen, evenals hun eigen ervaring bij het gebruik van deze pompen op locatie terug in Gibraltar.

Reagerend op de langdurige relatie van AquaGib met P & M Pumps, verklaarde Chris Gomez, directeur waterproductie, "In het afgelopen decennium en meer hebben P & M Pumps AquaGib altijd een eersteklas service geleverd om ons te ondersteunen bij het bouwen van een modern rioolwaternetwerk." Hij ging verder"De ondersteuning die we van P & M krijgen, vooral als het gaat om de selectie, installatie en bediening van de Vaughan Chopper Pumps, heeft ons een oplossing geboden voor het unieke probleem van zeer corrosief niet-afgeschermd rioolwater met een hoog vastestofgehalte. Deze uitstekende relatie heeft ertoe geleid dat P & M Pumps een van onze belangrijkste leveranciers van pompen is, vooral binnen ons rioleringsnetwerk, waarvan we hopen dat het in de nabije toekomst zal blijven bestaan. "

Door hun ervaringen bij talrijke installaties kunnen P & M-pompen aantonen dat Vaughan Chopper Pumps aanzienlijke kostenbesparingen kan realiseren. In de meeste gevallen verbetert het achteraf inbouwen van een Vaughan Chopper Pump in een problematisch gebied het hele proces en zal het zichzelf financieren, met terugverdientijden van minder dan een jaar, waarna het effect voor de budgethouders tot een minimum wordt beperkt.

Meer informatie over Vaughan Chopper Pumps en bijbehorende mengsystemen is verkrijgbaar bij:
Andy Parr, P & M Pumps, Sawtry, Huntingdon UK.
Tel: 01487 830123. [Email protected] www.pumpmix.co.uk

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.